Achillespeespijn

Onderzoek achillespeespijn Shockwave behandeling achillespeespijn

Wat
Achillespeesklachten zijn vervelende vaak langdurige problemen en komen vooral voor bij hardlopers. Er zijn verschillende soorten peesaandoeningen. Variërend van een tendinitis (ontsteking) tot een scheur in de pees (ruptuur). De oorzaak is vaak overbelasting en of een verkeerde voetstand.

Hoe
Wanneer u naar Het Zorgperron komt met een achillespeesklacht zullen wij na het vraaggesprek (anamnese) en uitgebreid lichamelijk onderzoek altijd een echo-onderzoek uitvoeren. Hierbij kunnen wij goed alle structuren van binnen bekijken en kan snel de juiste diagnose worden gesteld.

Wanneer de diagnose is gesteld kan een gericht behandelplan en doel worden opgesteld. Er zijn verschillende behandelmethoden mogelijk: ESWT Shockwave, Dry needling maar ook oefentherapie en medical taping. Of een combinatie van deze opties.

Voor wie
Alle mensen met pijn rond de voet met in het bijzonder de achterzijde net onder de kuit. Dus: heeft uw ’s morgen de eerste paar stappen pijn bij het lopen, heeft u tijdens het lopen of hardlopen aan het begin of einde last van pijn in de achillespees maak dan snel een afspraak bij het Zorgperron.

Corona Virus Belangrijk!

Tijdens de CORONA persconferentie van 23-3-2020 j.l. heeft de overheid besloten dat het niet langer mogelijk is patiënten “face to face” in de praktijk te behandelen.

Vanaf dinsdag 24-3 verlenen wij alleen nog zorg op afstand. Door middel van telefoon en beeldbellen kunnen we u begeleiden bij uw klachten.

Wat houdt dat in:

  • Bent uw een nieuwe patiënt dan zal in overleg een intake op afstand worden gepland (telefonisch of dmv beeldbellen) hierbij gelden dezelfde tarieven als bij een intake in de praktijk.
  • Iedereen die op dit moment patiënt is zal worden benaderd voor overleg en hier kunnen 3 dingen worden besloten.

     1. Er zal een telefonisch of beeldbel consult worden ingepland op een tijdstip in overleg

Hier kunnen voortgang worden besproken, adviezen worden gegeven, onderzoek op afstand worden gedaan en oefeningen doorgenomen Naar aanleiding hiervan kan een oefenprogramma op maat worden gemaakt. De normale kosten van een behandeling in de praktijk gelden hier

    2. De behandeling wordt uitgesteld tot behandelen in de praktijk weer mogelijk is

Er zal na een paar weken per email of telefoon contact worden gehouden over de laatste stand van zaken mbt de Corona.

    3. De patiënt wordt aangeraden contact op te nemen met de huisarts

Indien klachten ondragelijk zijn en 1 op 1 contact noodzakelijk dan zal worden aangeraden worden contact op te nemen met de huisarts.

Het is voor onze en ieders veiligheid het beste voor nu om het zo aan te pakken. Hopelijk is het Corona virus snel zo ingeperkt dat wij onze vertrouwde zorg weer kunnen verlenen.

Wij houden u op de hoogte!

Groetjes,

 

Team Zorgperron

Ted, Alexandra en Astrid