Achillespeespijn

Onderzoek achillespeespijn Shockwave behandeling achillespeespijn

Wat
Achillespeesklachten zijn vervelende vaak langdurige problemen en komen vooral voor bij hardlopers. Er zijn verschillende soorten peesaandoeningen. Variërend van een tendinitis (ontsteking) tot een scheur in de pees (ruptuur). De oorzaak is vaak overbelasting en of een verkeerde voetstand.

Hoe
Wanneer u naar Het Zorgperron komt met een achillespeesklacht zullen wij na het vraaggesprek (anamnese) en uitgebreid lichamelijk onderzoek altijd een echo-onderzoek uitvoeren. Hierbij kunnen wij goed alle structuren van binnen bekijken en kan snel de juiste diagnose worden gesteld.

Wanneer de diagnose is gesteld kan een gericht behandelplan en doel worden opgesteld. Er zijn verschillende behandelmethoden mogelijk: ESWT Shockwave, Dry needling maar ook oefentherapie en medical taping. Of een combinatie van deze opties.

Voor wie
Alle mensen met pijn rond de voet met in het bijzonder de achterzijde net onder de kuit. Dus: heeft uw ’s morgen de eerste paar stappen pijn bij het lopen, heeft u tijdens het lopen of hardlopen aan het begin of einde last van pijn in de achillespees maak dan snel een afspraak bij het Zorgperron.