Hielpijn/ hielspoor

Onderzoek hielpijn

Wat
Hielspoor is een chronische hielpijn die voorkomt bij mensen die veel wandelen of een staand beroep hebben. Met hielspoor wordt de verkalking bedoeld die op de hiel aangroeit bij overbelasting. Vaak is echter ook het peesblad (plantaire fascia) dat die de meeste pijn veroorzaakt. Dit zwelt op door overbelasting wat een plantar fasciose wordt genoemd. Oorzaken zijn onder andere: overbelasting, afwijkende voetstand en overgewicht.

Hoe
Wanneer u zicht bij ons meldt met een hielspoor zullen wij na het vraaggesprek (anamnese) en uitgebreid lichamelijk onderzoek altijd een echo-onderzoek uitvoeren. Hierbij kunnen alle structuren van binnen worden  bekeken en kan de juiste diagnose worden gesteld.

Wanneer de diagnose is gesteld kan een gericht behandelplan en doel worden opgesteld waarbij er verschillende behandelmethoden mogelijk zijn:  ESWT Shockwave, Dry needling maar ook taping en schoenadvies. In sommige gevallen is het belangrijk een consult te maken bij een podoloog of podotherapeut om speciale aangepaste zolen te laten maken.Shockwave behandeling hielpijn

Voor wie
Alle mensen met pijn rond de voet met in het bijzonder de onderzijde van de hak. Dus: heeft u pijn wanneer u ’s morgens uit bed komt en de eerste paar stappen zet? Of wanneer u na een tijdje zitten wilt opstaan? Heeft u moeite en pijn bij het lopen van een lange afstand maak dan een afspraak bij het zorgperron.

Corona Virus Belangrijk!

Tijdens de CORONA persconferentie van 23-3-2020 j.l. heeft de overheid besloten dat het niet langer mogelijk is patiënten “face to face” in de praktijk te behandelen.

Vanaf dinsdag 24-3 verlenen wij alleen nog zorg op afstand. Door middel van telefoon en beeldbellen kunnen we u begeleiden bij uw klachten.

Wat houdt dat in:

  • Bent uw een nieuwe patiënt dan zal in overleg een intake op afstand worden gepland (telefonisch of dmv beeldbellen) hierbij gelden dezelfde tarieven als bij een intake in de praktijk.
  • Iedereen die op dit moment patiënt is zal worden benaderd voor overleg en hier kunnen 3 dingen worden besloten.

     1. Er zal een telefonisch of beeldbel consult worden ingepland op een tijdstip in overleg

Hier kunnen voortgang worden besproken, adviezen worden gegeven, onderzoek op afstand worden gedaan en oefeningen doorgenomen Naar aanleiding hiervan kan een oefenprogramma op maat worden gemaakt. De normale kosten van een behandeling in de praktijk gelden hier

    2. De behandeling wordt uitgesteld tot behandelen in de praktijk weer mogelijk is

Er zal na een paar weken per email of telefoon contact worden gehouden over de laatste stand van zaken mbt de Corona.

    3. De patiënt wordt aangeraden contact op te nemen met de huisarts

Indien klachten ondragelijk zijn en 1 op 1 contact noodzakelijk dan zal worden aangeraden worden contact op te nemen met de huisarts.

Het is voor onze en ieders veiligheid het beste voor nu om het zo aan te pakken. Hopelijk is het Corona virus snel zo ingeperkt dat wij onze vertrouwde zorg weer kunnen verlenen.

Wij houden u op de hoogte!

Groetjes,

 

Team Zorgperron

Ted, Alexandra en Astrid