Hielpijn/ hielspoor

Onderzoek hielpijn

Wat
Hielspoor is een chronische hielpijn die voorkomt bij mensen die veel wandelen of een staand beroep hebben. Met hielspoor wordt de verkalking bedoeld die op de hiel aangroeit bij overbelasting. Vaak is echter ook het peesblad (plantaire fascia) dat die de meeste pijn veroorzaakt. Dit zwelt op door overbelasting wat een plantar fasciose wordt genoemd. Oorzaken zijn onder andere: overbelasting, afwijkende voetstand en overgewicht.

Hoe
Wanneer u zicht bij ons meldt met een hielspoor zullen wij na het vraaggesprek (anamnese) en uitgebreid lichamelijk onderzoek altijd een echo-onderzoek uitvoeren. Hierbij kunnen alle structuren van binnen worden  bekeken en kan de juiste diagnose worden gesteld.

Wanneer de diagnose is gesteld kan een gericht behandelplan en doel worden opgesteld waarbij er verschillende behandelmethoden mogelijk zijn:  ESWT Shockwave, Dry needling maar ook taping en schoenadvies. In sommige gevallen is het belangrijk een consult te maken bij een podoloog of podotherapeut om speciale aangepaste zolen te laten maken.Shockwave behandeling hielpijn

Voor wie
Alle mensen met pijn rond de voet met in het bijzonder de onderzijde van de hak. Dus: heeft u pijn wanneer u ’s morgens uit bed komt en de eerste paar stappen zet? Of wanneer u na een tijdje zitten wilt opstaan? Heeft u moeite en pijn bij het lopen van een lange afstand maak dan een afspraak bij het zorgperron.