Kniepijn

Onderzoek kniepijnWat
Knieklachten komen relatief veel voor. Ze worden meestal veroorzaakt door sport. Grofweg zijn er twee soorten;  acute knieklachten en overbelastings knieklachten. Bij acute klachten is het gewricht waaronder de meniscus vaak betrokken. Bij overbelastingsklachten spelen de spieren en pezen vaak een grote rol. Een andere grote groep vormen de mensen waarbij ouderdomsklachten een rol spelen waaronder artrose.

Hoe
Wanneer u zicht bij ons meldt met knieklachten zullen wij na een vraaggesprek (anamnese) uitgebreid lichamelijk onderzoek en echo-onderzoek vaststellen wat de oorzaak is van de knieklachten. Nadat de diagnose is gesteld kan een gericht behandelplan en doel worden opgesteld.

Wanneer het de spieren of pezen rond de knie betreft, is dit vaak direct op de echo te zien. Meestal wordt geadviseerd om Shockwave therapie te gaan inzetten voor de behandeling. Bij gewrichtsklachten is vaak vocht waarneembaar. Meniscusklachten zijn soms maar lang niet altijd te zien op het echoapparaat. Bij twijfel is het goed om aanvullend onderzoek aan te vragen zoals een foto of een MRI. Onze therapieën bij knieklachten zijn medical taping, oefentherapie, dry needling en Shockwave.

Voor wie
Voor iedereen die pijn heeft op of rond de knie. En in het bijzonder mensen die pijn hebben bij het trap lopen, tijdens het hardlopen of tijdens het gaan zitten. Dus, heb je pijn in je knie en wil je snel weten wat er aan de hand is? Maak dan een afspraak bij Het Zorgperron