Kniepijn

Onderzoek kniepijnWat
Knieklachten komen relatief veel voor. Ze worden meestal veroorzaakt door sport. Grofweg zijn er twee soorten;  acute knieklachten en overbelastings knieklachten. Bij acute klachten is het gewricht waaronder de meniscus vaak betrokken. Bij overbelastingsklachten spelen de spieren en pezen vaak een grote rol. Een andere grote groep vormen de mensen waarbij ouderdomsklachten een rol spelen waaronder artrose.

Hoe
Wanneer u zicht bij ons meldt met knieklachten zullen wij na een vraaggesprek (anamnese) uitgebreid lichamelijk onderzoek en echo-onderzoek vaststellen wat de oorzaak is van de knieklachten. Nadat de diagnose is gesteld kan een gericht behandelplan en doel worden opgesteld.

Wanneer het de spieren of pezen rond de knie betreft, is dit vaak direct op de echo te zien. Meestal wordt geadviseerd om Shockwave therapie te gaan inzetten voor de behandeling. Bij gewrichtsklachten is vaak vocht waarneembaar. Meniscusklachten zijn soms maar lang niet altijd te zien op het echoapparaat. Bij twijfel is het goed om aanvullend onderzoek aan te vragen zoals een foto of een MRI. Onze therapieën bij knieklachten zijn medical taping, oefentherapie, dry needling en Shockwave.

Voor wie
Voor iedereen die pijn heeft op of rond de knie. En in het bijzonder mensen die pijn hebben bij het trap lopen, tijdens het hardlopen of tijdens het gaan zitten. Dus, heb je pijn in je knie en wil je snel weten wat er aan de hand is? Maak dan een afspraak bij Het Zorgperron

Corona Virus Belangrijk!

Tijdens de CORONA persconferentie van 23-3-2020 j.l. heeft de overheid besloten dat het niet langer mogelijk is patiënten “face to face” in de praktijk te behandelen.

Vanaf dinsdag 24-3 verlenen wij alleen nog zorg op afstand. Door middel van telefoon en beeldbellen kunnen we u begeleiden bij uw klachten.

Wat houdt dat in:

  • Bent uw een nieuwe patiënt dan zal in overleg een intake op afstand worden gepland (telefonisch of dmv beeldbellen) hierbij gelden dezelfde tarieven als bij een intake in de praktijk.
  • Iedereen die op dit moment patiënt is zal worden benaderd voor overleg en hier kunnen 3 dingen worden besloten.

     1. Er zal een telefonisch of beeldbel consult worden ingepland op een tijdstip in overleg

Hier kunnen voortgang worden besproken, adviezen worden gegeven, onderzoek op afstand worden gedaan en oefeningen doorgenomen Naar aanleiding hiervan kan een oefenprogramma op maat worden gemaakt. De normale kosten van een behandeling in de praktijk gelden hier

    2. De behandeling wordt uitgesteld tot behandelen in de praktijk weer mogelijk is

Er zal na een paar weken per email of telefoon contact worden gehouden over de laatste stand van zaken mbt de Corona.

    3. De patiënt wordt aangeraden contact op te nemen met de huisarts

Indien klachten ondragelijk zijn en 1 op 1 contact noodzakelijk dan zal worden aangeraden worden contact op te nemen met de huisarts.

Het is voor onze en ieders veiligheid het beste voor nu om het zo aan te pakken. Hopelijk is het Corona virus snel zo ingeperkt dat wij onze vertrouwde zorg weer kunnen verlenen.

Wij houden u op de hoogte!

Groetjes,

 

Team Zorgperron

Ted, Alexandra en Astrid