Schouderpijn

Wat
Schouderklachten staan hoog in de Nederlandse klachten Top Tien. Circa 1.000.000 hebben op dit moment schouderklachten. Maar wat is precies de oorzaak? Is het een slijmbeursontsteking of wordt de pijn bij het optillen van de arm door ‘iets’ anders veroorzaakt. Daarom zeggen wij bij het Zorgperron: Altijd Eerst Een Echo. Wij zien te vaak dat mensen maanden met klachten lopen die allang behandeld hadden kunnen worden. Wij maken altijd gebruik van echo-diagnostiek bij schouderklachten om zo direct de juiste behandeling te kunnen inzetten of door te verwijzen.

Hoe
Wanneer u zich bij ons meldt met een schouderklacht zullen wij na het vraaggesprek (anamnese) en uitgebreid lichamelijk onderzoek altijd een echo-Shockwave behandeling schouderonderzoek uitvoeren. Hierbij kunnen alle structuren van binnen worden  bekeken en kan de juiste diagnose worden gesteld.

Op basis hiervan kan een gericht behandelplan worden opgesteld waarbij er verschillende behandelmethoden kunnen worden gebruikt. Denk aan ESWT Shockwave, Dry needling maar ook oefentherapie en massage.

Voor wie
Alle mensen met pijn rond of op de schouder en pijn in de bovenarm kunnen gebruik maken van ons schouderconsult en behandeling. Vooral voor patiënten met chronische schouderklachten, die nog nooit met echodiagnostiek in aanraking zijn geweest, is een bezoek aan Het Zorgperron aan te raden.

Bewijs:
Wist u dat er wetenschappelijk onderzoek is dat aantoont dat shockwave therapie effectief is voor pijnvermindering bij verkalkingen in de schouder (calcific tendonitis).
U kunt je conclusies van deze onderzoeken lezen op de site van het KNGF: http://www.fysionet-evidencebased.nl/index.php/component/kngf/evidence-statements-openingspagina/subacromiale-klachten/verantwoording/leesnoten-subacromiale-klachten/noot-11?Itemid=

Corona Virus Belangrijk!

Tijdens de CORONA persconferentie van 23-3-2020 j.l. heeft de overheid besloten dat het niet langer mogelijk is patiënten “face to face” in de praktijk te behandelen.

Vanaf dinsdag 24-3 verlenen wij alleen nog zorg op afstand. Door middel van telefoon en beeldbellen kunnen we u begeleiden bij uw klachten.

Wat houdt dat in:

  • Bent uw een nieuwe patiënt dan zal in overleg een intake op afstand worden gepland (telefonisch of dmv beeldbellen) hierbij gelden dezelfde tarieven als bij een intake in de praktijk.
  • Iedereen die op dit moment patiënt is zal worden benaderd voor overleg en hier kunnen 3 dingen worden besloten.

     1. Er zal een telefonisch of beeldbel consult worden ingepland op een tijdstip in overleg

Hier kunnen voortgang worden besproken, adviezen worden gegeven, onderzoek op afstand worden gedaan en oefeningen doorgenomen Naar aanleiding hiervan kan een oefenprogramma op maat worden gemaakt. De normale kosten van een behandeling in de praktijk gelden hier

    2. De behandeling wordt uitgesteld tot behandelen in de praktijk weer mogelijk is

Er zal na een paar weken per email of telefoon contact worden gehouden over de laatste stand van zaken mbt de Corona.

    3. De patiënt wordt aangeraden contact op te nemen met de huisarts

Indien klachten ondragelijk zijn en 1 op 1 contact noodzakelijk dan zal worden aangeraden worden contact op te nemen met de huisarts.

Het is voor onze en ieders veiligheid het beste voor nu om het zo aan te pakken. Hopelijk is het Corona virus snel zo ingeperkt dat wij onze vertrouwde zorg weer kunnen verlenen.

Wij houden u op de hoogte!

Groetjes,

 

Team Zorgperron

Ted, Alexandra en Astrid