Schouderpijn

Wat
Schouderklachten staan hoog in de Nederlandse klachten Top Tien. Circa 1.000.000 hebben op dit moment schouderklachten. Maar wat is precies de oorzaak? Is het een slijmbeursontsteking of wordt de pijn bij het optillen van de arm door ‘iets’ anders veroorzaakt. Daarom zeggen wij bij het Zorgperron: Altijd Eerst Een Echo. Wij zien te vaak dat mensen maanden met klachten lopen die allang behandeld hadden kunnen worden. Wij maken altijd gebruik van echo-diagnostiek bij schouderklachten om zo direct de juiste behandeling te kunnen inzetten of door te verwijzen.

Hoe
Wanneer u zich bij ons meldt met een schouderklacht zullen wij na het vraaggesprek (anamnese) en uitgebreid lichamelijk onderzoek altijd een echo-Shockwave behandeling schouderonderzoek uitvoeren. Hierbij kunnen alle structuren van binnen worden  bekeken en kan de juiste diagnose worden gesteld.

Op basis hiervan kan een gericht behandelplan worden opgesteld waarbij er verschillende behandelmethoden kunnen worden gebruikt. Denk aan ESWT Shockwave, Dry needling maar ook oefentherapie en massage.

Voor wie
Alle mensen met pijn rond of op de schouder en pijn in de bovenarm kunnen gebruik maken van ons schouderconsult en behandeling. Vooral voor patiënten met chronische schouderklachten, die nog nooit met echodiagnostiek in aanraking zijn geweest, is een bezoek aan Het Zorgperron aan te raden.

Bewijs:
Wist u dat er wetenschappelijk onderzoek is dat aantoont dat shockwave therapie effectief is voor pijnvermindering bij verkalkingen in de schouder (calcific tendonitis).
U kunt je conclusies van deze onderzoeken lezen op de site van het KNGF: http://www.fysionet-evidencebased.nl/index.php/component/kngf/evidence-statements-openingspagina/subacromiale-klachten/verantwoording/leesnoten-subacromiale-klachten/noot-11?Itemid=