Echografie

Echografie

Wat
Echografie is een moderne techniek om door middel van geluidsgolven diep in onder andere pezen en spieren te kunnen kijken. Het is pijnloos, ongevaarlijk  en essentieel voor het stellen van een goede diagnose.

Hoe
Door het echoapparaat worden hoogfrequente geluidstrillingen opgewekt. De weerkaatsing van deze trillingen worden omgezet in een beeld waarop de pezen en spieren goed te zien zijn. Afwijkingen in dit beeld kunnen duiden op lichamelijke aandoeningen. De te onderzoeken plek wordt tijdelijk ingewreven met een speciale gel voor een optimale geleiding van de trillingen.

Voor wie
Echo is voor alle leeftijden toegankelijk van jong tot oud. Er is absoluut geen sprake van schadelijke stralingen.  In onze praktijk wordt gebruik gemaakt van musculoskeletale echografie. Een duur woord voor echo’s van spieren, pezen, zenuwen, botten en gewrichten. U kunt bij ons niet terecht voor een echo van organen, bloedvaten of ten behoeve van zwangerschap. Dus heeft u pijn bij het gebruiken van uw arm, pijn bij het lopen en wilt u zien wat er aan de hand is maak dan snel een afspraak.

Bijzonderheden
Ted Beers is opgeleid als musculoskeletaal echografist bij Fyzzio en werkt sinds 6 jaar met echografie. Daarnaast heeft hij meerdere buitenlandse cursussen gevolgd onder andere in Leeds, Oxford en Nancy. Ook de kwaliteit van ons Siemens echo-apparaat is meer dan uitstekend.

Echo onderzoek maakt niet standaard deel uit van een fysiotherapeutische intake en onderzoek. Indien geïndiceerd wordt een moment gepland om aanvullend diagnostisch onderzoek bijvoorbeeld echografisch onderzoek of uitgebreid neurologisch onderzoek te verrichten om een nog duidelijkere diagnose te kunnen stellen om gerichter te kunnen behandelen en of verwijzen.