Echografie

Echografie

Wat
Echografie is een moderne techniek om door middel van geluidsgolven diep in onder andere pezen en spieren te kunnen kijken. Het is pijnloos, ongevaarlijk  en essentieel voor het stellen van een goede diagnose.

Hoe
Door het echoapparaat worden hoogfrequente geluidstrillingen opgewekt. De weerkaatsing van deze trillingen worden omgezet in een beeld waarop de pezen en spieren goed te zien zijn. Afwijkingen in dit beeld kunnen duiden op lichamelijke aandoeningen. De te onderzoeken plek wordt tijdelijk ingewreven met een speciale gel voor een optimale geleiding van de trillingen.

Voor wie
Echo is voor alle leeftijden toegankelijk van jong tot oud. Er is absoluut geen sprake van schadelijke stralingen.  In onze praktijk wordt gebruik gemaakt van musculoskeletale echografie. Een duur woord voor echo’s van spieren, pezen, zenuwen, botten en gewrichten. U kunt bij ons niet terecht voor een echo van organen, bloedvaten of ten behoeve van zwangerschap. Dus heeft u pijn bij het gebruiken van uw arm, pijn bij het lopen en wilt u zien wat er aan de hand is maak dan snel een afspraak.

Bijzonderheden
Ted Beers is opgeleid als musculoskeletaal echografist bij Fyzzio en werkt sinds 6 jaar met echografie. Daarnaast heeft hij meerdere buitenlandse cursussen gevolgd onder andere in Leeds, Oxford en Nancy. Ook de kwaliteit van ons Siemens echo-apparaat is meer dan uitstekend.

Echo onderzoek maakt niet standaard deel uit van een fysiotherapeutische intake en onderzoek. Indien geïndiceerd wordt een moment gepland om aanvullend diagnostisch onderzoek bijvoorbeeld echografisch onderzoek of uitgebreid neurologisch onderzoek te verrichten om een nog duidelijkere diagnose te kunnen stellen om gerichter te kunnen behandelen en of verwijzen.

Corona Virus Belangrijk!

Tijdens de CORONA persconferentie van 23-3-2020 j.l. heeft de overheid besloten dat het niet langer mogelijk is patiënten “face to face” in de praktijk te behandelen.

Vanaf dinsdag 24-3 verlenen wij alleen nog zorg op afstand. Door middel van telefoon en beeldbellen kunnen we u begeleiden bij uw klachten.

Wat houdt dat in:

  • Bent uw een nieuwe patiënt dan zal in overleg een intake op afstand worden gepland (telefonisch of dmv beeldbellen) hierbij gelden dezelfde tarieven als bij een intake in de praktijk.
  • Iedereen die op dit moment patiënt is zal worden benaderd voor overleg en hier kunnen 3 dingen worden besloten.

     1. Er zal een telefonisch of beeldbel consult worden ingepland op een tijdstip in overleg

Hier kunnen voortgang worden besproken, adviezen worden gegeven, onderzoek op afstand worden gedaan en oefeningen doorgenomen Naar aanleiding hiervan kan een oefenprogramma op maat worden gemaakt. De normale kosten van een behandeling in de praktijk gelden hier

    2. De behandeling wordt uitgesteld tot behandelen in de praktijk weer mogelijk is

Er zal na een paar weken per email of telefoon contact worden gehouden over de laatste stand van zaken mbt de Corona.

    3. De patiënt wordt aangeraden contact op te nemen met de huisarts

Indien klachten ondragelijk zijn en 1 op 1 contact noodzakelijk dan zal worden aangeraden worden contact op te nemen met de huisarts.

Het is voor onze en ieders veiligheid het beste voor nu om het zo aan te pakken. Hopelijk is het Corona virus snel zo ingeperkt dat wij onze vertrouwde zorg weer kunnen verlenen.

Wij houden u op de hoogte!

Groetjes,

 

Team Zorgperron

Ted, Alexandra en Astrid