Lage rugpijn

Wat
Rugklachten zijn de meest voorkomende klacht aan het bewegingsapparaat. Bijna iedereen krijgt in zijn leven weleens te maken met lage rugpijn. Er is een onderscheid te maken in een groep met lage rugklachten zonder uitstraling naar het been en met uitstraling. In de meeste gevallen hebben de klachten een goede prognose. Maar blijven de klachten langer dan 3 weken aanwezig en worden ze niet minder? Dan is het belangrijk om de klachten te laten onderzoeken en behandelen.

Onderzoek rugpijn

Hoe
Wanneer u zicht bij ons meldt met lage rugklachten zullen wij na een vraaggesprek (anamnese) en uitgebreid lichamelijk onderzoek vaststellen wat de oorzaak is van de lage rugklachten. Soms is het zinvol om een extra echo-onderzoek te doen. Met name wanneer er een uitstraling naar de heup of het been is. Wanneer de diagnose is gesteld kan een gericht behandelplan en doel worden opgesteld waarbij er verschillende behandelmethoden mogelijk zijn: dry needling, 3d correcties van het bekken, medical taping, oefentherapie en houdingscorrectie.

Voor wie
Voor iedereen die langer dan 3 weken met lage rugpijn rondloopt. In het bijzonder mensen die een uitstralende pijn hebben naar het been of bil wat wordt verergerd bij lang zitten of lopen. Wilt u een snel duidelijkheid en van uw klachten af maak dan een afspraak bij Het Zorgperron.

Behandeling lage rugpijn oefentherapie