Lage rugpijn

Wat
Rugklachten zijn de meest voorkomende klacht aan het bewegingsapparaat. Bijna iedereen krijgt in zijn leven weleens te maken met lage rugpijn. Er is een onderscheid te maken in een groep met lage rugklachten zonder uitstraling naar het been en met uitstraling. In de meeste gevallen hebben de klachten een goede prognose. Maar blijven de klachten langer dan 3 weken aanwezig en worden ze niet minder? Dan is het belangrijk om de klachten te laten onderzoeken en behandelen.

Onderzoek rugpijn

Hoe
Wanneer u zicht bij ons meldt met lage rugklachten zullen wij na een vraaggesprek (anamnese) en uitgebreid lichamelijk onderzoek vaststellen wat de oorzaak is van de lage rugklachten. Soms is het zinvol om een extra echo-onderzoek te doen. Met name wanneer er een uitstraling naar de heup of het been is. Wanneer de diagnose is gesteld kan een gericht behandelplan en doel worden opgesteld waarbij er verschillende behandelmethoden mogelijk zijn: dry needling, 3d correcties van het bekken, medical taping, oefentherapie en houdingscorrectie.

Voor wie
Voor iedereen die langer dan 3 weken met lage rugpijn rondloopt. In het bijzonder mensen die een uitstralende pijn hebben naar het been of bil wat wordt verergerd bij lang zitten of lopen. Wilt u een snel duidelijkheid en van uw klachten af maak dan een afspraak bij Het Zorgperron.

Behandeling lage rugpijn oefentherapie

Corona Virus Belangrijk!

Tijdens de CORONA persconferentie van 23-3-2020 j.l. heeft de overheid besloten dat het niet langer mogelijk is patiënten “face to face” in de praktijk te behandelen.

Vanaf dinsdag 24-3 verlenen wij alleen nog zorg op afstand. Door middel van telefoon en beeldbellen kunnen we u begeleiden bij uw klachten.

Wat houdt dat in:

  • Bent uw een nieuwe patiënt dan zal in overleg een intake op afstand worden gepland (telefonisch of dmv beeldbellen) hierbij gelden dezelfde tarieven als bij een intake in de praktijk.
  • Iedereen die op dit moment patiënt is zal worden benaderd voor overleg en hier kunnen 3 dingen worden besloten.

     1. Er zal een telefonisch of beeldbel consult worden ingepland op een tijdstip in overleg

Hier kunnen voortgang worden besproken, adviezen worden gegeven, onderzoek op afstand worden gedaan en oefeningen doorgenomen Naar aanleiding hiervan kan een oefenprogramma op maat worden gemaakt. De normale kosten van een behandeling in de praktijk gelden hier

    2. De behandeling wordt uitgesteld tot behandelen in de praktijk weer mogelijk is

Er zal na een paar weken per email of telefoon contact worden gehouden over de laatste stand van zaken mbt de Corona.

    3. De patiënt wordt aangeraden contact op te nemen met de huisarts

Indien klachten ondragelijk zijn en 1 op 1 contact noodzakelijk dan zal worden aangeraden worden contact op te nemen met de huisarts.

Het is voor onze en ieders veiligheid het beste voor nu om het zo aan te pakken. Hopelijk is het Corona virus snel zo ingeperkt dat wij onze vertrouwde zorg weer kunnen verlenen.

Wij houden u op de hoogte!

Groetjes,

 

Team Zorgperron

Ted, Alexandra en Astrid