Elleboogpijn

Onderzoek elleboogpijn

Wat
Een tennis en/of golfersarm komt veel voor en is vaak langdurig. De peesaanhechtingen aan de buitenzijde (tennisarm) of binnenzijde (golfersarm) raken overbelast door herhaaldelijke bewegingen van met name de pols. Het is een tendinose van de pols strek- en buigspieren. Niet alleen mensen die sporten kunnen er last van krijgen, ook niet sporters kunnen deze klachten krijgen.  Het Zorgperron heeft veel ervaring in het succesvol behandelen van deze klachten.

Hoe
Nadat u zich heeft aangemeld met uw elleboogklacht zullen wij na het intakegesprek (anamnese) en het uitgebreide lichamelijk onderzoek altijd een echo-onderzoek uitvoeren. Hierbij kunnen we letterlijk in uw arm en pols kijken en kan de juiste diagnose snel worden gesteld.

Wanneer de diagnose is gesteld stellen wij een gericht behandelplan op, waarbij er verschillende behandelmethoden kunnen worden gebruikt waaronder ESWT Shockwave, Dry needling maar ook oefentherapie en massage.Shockwave behandeling elleboog

Voor wie
Alle mensen met pijn rond het ellebooggewricht. met in het bijzonder de binnen en buitenzijde. Dus: doet het pijn om te knijpen of om een simpele koffiepot op te tillen, of kunt u uw elleboog niet meer goed strekken maak dan snel een afpsraak bij het zorgperron.

Bijzonderheden
In de literatuur wordt aangegeven dat er nog steeds geen adequate therapie is die de klachten op de lange termijn kan verhelpen. Daarom wordt mensen vaak aangeraden maar te leren leven met de pijn en te wachten tot de klachten na 2 jaar ‘vanzelf’ overgaan. Het Zorgperron maakt gebruik van een unieke combinatie van echo, ESWT Shockwave, dry needling en medical taping. Bij erg veel patiënten bleken de pijnklachten snel te verminderen  tot een dragelijk niveau.