Shockwave therapie

Shockwave therapieWat
Shockwave therapie is een behandelmethode waarbij door middel van hoog energetische geluidsgolven chronische peesaandoeningen snel en effectief kunnen worden behandeld. Wat voorheen alleen bij topsporters werd gebruikt is nu beschikbaar voor iedereen. Vaak zijn 3 tot 8 behandelingen nodig om klachten te verhelpen. Bij het zorgperron zijn wij dan ook gespecialiseerd in het behandelen van chronische peesaandoeningen.

Hoe
Op basis van de resultaten van het echo-onderzoek wordt de juiste plek in de pees bepaald. De behandelkop zal nauwkeurig op deze plek worden geplaatst en de juiste diepte wordt bepaald. Waarna in totaal zo’n 3000 Shocks gedurende 5 tot 10 minuten er voor zullen zorgen dat de pijn zal afnemen en de doorbloeding toeneemt waardoor pezen herstellen. De behandeling is niet geheel pijnloos en wordt meestal gecombineerd met fysiotherapie of dry needling. De totale behandeling en duurt circa 25 minuten.

Voor wie
Shockwave is bij een groot aantal aandoeningen zeer effectief waaronder:

  • Schouderklachten, verkalkingen in schouderpezen
  • extracorporeal-shockwave-therapy-generator-for-orthopedic-treatment-78958-4331173Tennis- en golfersarm
  • Hielspoor en fasciitis plantaris
  • Achillespeesklachten
  • Bursitis of peesontsteking van de heup

En verder Iliotibiale bandsyndroom, shin splints, dupuytren contractuur, jumper’s knee en enkelpeesklachten.

Bijzonderheden
Bij het zorgperron maken wij gebruik van gefocuste shockwave. Dankzij het voorafgaande echo-onderzoek kunnen wij de exacte plek bepalen en zo veel gerichte behandelen dan de zogenaamde radiale shockwave.  De geluidsgolven zullen alleen daar komen waar nodig.