Shockwave therapie

Shockwave therapieWat
Shockwave therapie is een behandelmethode waarbij door middel van hoog energetische geluidsgolven chronische peesaandoeningen snel en effectief kunnen worden behandeld. Wat voorheen alleen bij topsporters werd gebruikt is nu beschikbaar voor iedereen. Vaak zijn 3 tot 8 behandelingen nodig om klachten te verhelpen. Bij het zorgperron zijn wij dan ook gespecialiseerd in het behandelen van chronische peesaandoeningen.

Hoe
Op basis van de resultaten van het echo-onderzoek wordt de juiste plek in de pees bepaald. De behandelkop zal nauwkeurig op deze plek worden geplaatst en de juiste diepte wordt bepaald. Waarna in totaal zo’n 3000 Shocks gedurende 5 tot 10 minuten er voor zullen zorgen dat de pijn zal afnemen en de doorbloeding toeneemt waardoor pezen herstellen. De behandeling is niet geheel pijnloos en wordt meestal gecombineerd met fysiotherapie of dry needling. De totale behandeling en duurt circa 25 minuten.

Voor wie
Shockwave is bij een groot aantal aandoeningen zeer effectief waaronder:

  • Schouderklachten, verkalkingen in schouderpezen
  • extracorporeal-shockwave-therapy-generator-for-orthopedic-treatment-78958-4331173Tennis- en golfersarm
  • Hielspoor en fasciitis plantaris
  • Achillespeesklachten
  • Bursitis of peesontsteking van de heup

En verder Iliotibiale bandsyndroom, shin splints, dupuytren contractuur, jumper’s knee en enkelpeesklachten.

Bijzonderheden
Bij het zorgperron maken wij gebruik van gefocuste shockwave. Dankzij het voorafgaande echo-onderzoek kunnen wij de exacte plek bepalen en zo veel gerichte behandelen dan de zogenaamde radiale shockwave.  De geluidsgolven zullen alleen daar komen waar nodig.

Corona Virus Belangrijk!

Tijdens de CORONA persconferentie van 23-3-2020 j.l. heeft de overheid besloten dat het niet langer mogelijk is patiënten “face to face” in de praktijk te behandelen.

Vanaf dinsdag 24-3 verlenen wij alleen nog zorg op afstand. Door middel van telefoon en beeldbellen kunnen we u begeleiden bij uw klachten.

Wat houdt dat in:

  • Bent uw een nieuwe patiënt dan zal in overleg een intake op afstand worden gepland (telefonisch of dmv beeldbellen) hierbij gelden dezelfde tarieven als bij een intake in de praktijk.
  • Iedereen die op dit moment patiënt is zal worden benaderd voor overleg en hier kunnen 3 dingen worden besloten.

     1. Er zal een telefonisch of beeldbel consult worden ingepland op een tijdstip in overleg

Hier kunnen voortgang worden besproken, adviezen worden gegeven, onderzoek op afstand worden gedaan en oefeningen doorgenomen Naar aanleiding hiervan kan een oefenprogramma op maat worden gemaakt. De normale kosten van een behandeling in de praktijk gelden hier

    2. De behandeling wordt uitgesteld tot behandelen in de praktijk weer mogelijk is

Er zal na een paar weken per email of telefoon contact worden gehouden over de laatste stand van zaken mbt de Corona.

    3. De patiënt wordt aangeraden contact op te nemen met de huisarts

Indien klachten ondragelijk zijn en 1 op 1 contact noodzakelijk dan zal worden aangeraden worden contact op te nemen met de huisarts.

Het is voor onze en ieders veiligheid het beste voor nu om het zo aan te pakken. Hopelijk is het Corona virus snel zo ingeperkt dat wij onze vertrouwde zorg weer kunnen verlenen.

Wij houden u op de hoogte!

Groetjes,

 

Team Zorgperron

Ted, Alexandra en Astrid