Dry Needling

WatDry needling
Dry needling is een moderne behandeltechniek waarbij door middel van acupunctuurnaaldjes spierklachten en uitstralende pijnen kunnen worden behandeld. Het is geen acupunctuur, maar een therapievorm waarbij vanuit westerse zienswijze spierknopen onschadelijk kunnen worden gemaakt. Het is een snelle behandelvorm waarbij vaak na 3 tot 6 behandelingen het gewenste resultaat wordt bereikt

Hoe
Naar aanleiding van het lichamelijk onderzoek en palpatie (voelen in de spier) worden plekken in spieren geselecteerd. In deze plekken oftewel de trigger points zal een klein acupunctuurnaaldje worden ingebracht. Dit zal een verkramping van de spier tot gevolg hebben. Nadat dit een aantal keren heeft plaatsgevonden zal de spier zich ontspannen en wordt verder gegaan met de volgende plek.

Voor wie
 Alle klachten waarbij trigger points of spierspanning de oorzaak zijn kunnen worden behandeld
Je kunt hierbij denken aan:

  • KANS (RSI)Dry needling behandeling lage rugpijn
  • Nekklachten
  • Hoofdpijn of kaakpijn
  • Cervicobrachialgie
  • Heupklachten (met name de buitenzijde)

En verder Armpijn, tennisarm, golfersarm, tintelingen in de vingers, rugpijn, bilpijn, heupklachten (met name de buitenzijde), tintelingen in het been en ischias.

Bijzonderheden
Ted Beers is opgeleid in Domburg door Frank Timmermans en heeft examen gedaan voor de cursus extremiteiten, de wervelkolom en kaak hoofdpijnklachten. Sinds 2011 is hij geregistreerd als gecertificeerd dry needling fysiotherapeut en heeft sindsdien honderden patiënten behandeld.

Corona Virus Belangrijk!

Tijdens de CORONA persconferentie van 23-3-2020 j.l. heeft de overheid besloten dat het niet langer mogelijk is patiënten “face to face” in de praktijk te behandelen.

Vanaf dinsdag 24-3 verlenen wij alleen nog zorg op afstand. Door middel van telefoon en beeldbellen kunnen we u begeleiden bij uw klachten.

Wat houdt dat in:

  • Bent uw een nieuwe patiënt dan zal in overleg een intake op afstand worden gepland (telefonisch of dmv beeldbellen) hierbij gelden dezelfde tarieven als bij een intake in de praktijk.
  • Iedereen die op dit moment patiënt is zal worden benaderd voor overleg en hier kunnen 3 dingen worden besloten.

     1. Er zal een telefonisch of beeldbel consult worden ingepland op een tijdstip in overleg

Hier kunnen voortgang worden besproken, adviezen worden gegeven, onderzoek op afstand worden gedaan en oefeningen doorgenomen Naar aanleiding hiervan kan een oefenprogramma op maat worden gemaakt. De normale kosten van een behandeling in de praktijk gelden hier

    2. De behandeling wordt uitgesteld tot behandelen in de praktijk weer mogelijk is

Er zal na een paar weken per email of telefoon contact worden gehouden over de laatste stand van zaken mbt de Corona.

    3. De patiënt wordt aangeraden contact op te nemen met de huisarts

Indien klachten ondragelijk zijn en 1 op 1 contact noodzakelijk dan zal worden aangeraden worden contact op te nemen met de huisarts.

Het is voor onze en ieders veiligheid het beste voor nu om het zo aan te pakken. Hopelijk is het Corona virus snel zo ingeperkt dat wij onze vertrouwde zorg weer kunnen verlenen.

Wij houden u op de hoogte!

Groetjes,

 

Team Zorgperron

Ted, Alexandra en Astrid