Dry Needling

WatDry needling
Dry needling is een moderne behandeltechniek waarbij door middel van acupunctuurnaaldjes spierklachten en uitstralende pijnen kunnen worden behandeld. Het is geen acupunctuur, maar een therapievorm waarbij vanuit westerse zienswijze spierknopen onschadelijk kunnen worden gemaakt. Het is een snelle behandelvorm waarbij vaak na 3 tot 6 behandelingen het gewenste resultaat wordt bereikt

Hoe
Naar aanleiding van het lichamelijk onderzoek en palpatie (voelen in de spier) worden plekken in spieren geselecteerd. In deze plekken oftewel de trigger points zal een klein acupunctuurnaaldje worden ingebracht. Dit zal een verkramping van de spier tot gevolg hebben. Nadat dit een aantal keren heeft plaatsgevonden zal de spier zich ontspannen en wordt verder gegaan met de volgende plek.

Voor wie
 Alle klachten waarbij trigger points of spierspanning de oorzaak zijn kunnen worden behandeld
Je kunt hierbij denken aan:

  • KANS (RSI)Dry needling behandeling lage rugpijn
  • Nekklachten
  • Hoofdpijn of kaakpijn
  • Cervicobrachialgie
  • Heupklachten (met name de buitenzijde)

En verder Armpijn, tennisarm, golfersarm, tintelingen in de vingers, rugpijn, bilpijn, heupklachten (met name de buitenzijde), tintelingen in het been en ischias.

Bijzonderheden
Ted Beers is opgeleid in Domburg door Frank Timmermans en heeft examen gedaan voor de cursus extremiteiten, de wervelkolom en kaak hoofdpijnklachten. Sinds 2011 is hij geregistreerd als gecertificeerd dry needling fysiotherapeut en heeft sindsdien honderden patiënten behandeld.