Fysiotherapie

Fysiotherapie

Wat
Fysiotherapie is een verzamelnaam van een groot aantal verschillende behandeltechnieken. Variërend van massage tot het aanleren van oefeningen of advisering. Alle behandelingen zijn erop gericht om mensen weer snel beter te laten bewegen en functioneren.

Hoe
Door middel van een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek wordt het probleem in kaart gebracht. Daarna wordt in overleg een behandelplan en doel opgesteld. De behandelingen kunnen bestaan uit massage, advisering, mobilisaties (ruimte maken in gewrichten) en het aanleren van oefeningen.

Voor wie
Mensen die pijnklachten hebben bij het bewegen. Wist u dat 75% van de Nederlanders minimaal een keer per jaar pijnklachten heeft aan het bewegingsapparaat. Spieren, pezen en gewrichten hebben het zwaar te verduren. Heeft u pijn in gewrichten of spieren, hoofdpijn of pijn bij het opstarten en houdt dit langer aan dan 3 weken dan is het altijd zinvol een afspraak te maken.

Bijzonderheden
Fysiotherapeutische behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering en hebben geen effect op het eigen risico wat geldt voor de basisverzekering.

 

 

 

Corona Virus Belangrijk!

Tijdens de CORONA persconferentie van 23-3-2020 j.l. heeft de overheid besloten dat het niet langer mogelijk is patiënten “face to face” in de praktijk te behandelen.

Vanaf dinsdag 24-3 verlenen wij alleen nog zorg op afstand. Door middel van telefoon en beeldbellen kunnen we u begeleiden bij uw klachten.

Wat houdt dat in:

  • Bent uw een nieuwe patiënt dan zal in overleg een intake op afstand worden gepland (telefonisch of dmv beeldbellen) hierbij gelden dezelfde tarieven als bij een intake in de praktijk.
  • Iedereen die op dit moment patiënt is zal worden benaderd voor overleg en hier kunnen 3 dingen worden besloten.

     1. Er zal een telefonisch of beeldbel consult worden ingepland op een tijdstip in overleg

Hier kunnen voortgang worden besproken, adviezen worden gegeven, onderzoek op afstand worden gedaan en oefeningen doorgenomen Naar aanleiding hiervan kan een oefenprogramma op maat worden gemaakt. De normale kosten van een behandeling in de praktijk gelden hier

    2. De behandeling wordt uitgesteld tot behandelen in de praktijk weer mogelijk is

Er zal na een paar weken per email of telefoon contact worden gehouden over de laatste stand van zaken mbt de Corona.

    3. De patiënt wordt aangeraden contact op te nemen met de huisarts

Indien klachten ondragelijk zijn en 1 op 1 contact noodzakelijk dan zal worden aangeraden worden contact op te nemen met de huisarts.

Het is voor onze en ieders veiligheid het beste voor nu om het zo aan te pakken. Hopelijk is het Corona virus snel zo ingeperkt dat wij onze vertrouwde zorg weer kunnen verlenen.

Wij houden u op de hoogte!

Groetjes,

 

Team Zorgperron

Ted, Alexandra en Astrid