Fysiotherapie

Fysiotherapie

Wat
Fysiotherapie is een verzamelnaam van een groot aantal verschillende behandeltechnieken. Variërend van massage tot het aanleren van oefeningen of advisering. Alle behandelingen zijn erop gericht om mensen weer snel beter te laten bewegen en functioneren.

Hoe
Door middel van een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek wordt het probleem in kaart gebracht. Daarna wordt in overleg een behandelplan en doel opgesteld. De behandelingen kunnen bestaan uit massage, advisering, mobilisaties (ruimte maken in gewrichten) en het aanleren van oefeningen.

Voor wie
Mensen die pijnklachten hebben bij het bewegen. Wist u dat 75% van de Nederlanders minimaal een keer per jaar pijnklachten heeft aan het bewegingsapparaat. Spieren, pezen en gewrichten hebben het zwaar te verduren. Heeft u pijn in gewrichten of spieren, hoofdpijn of pijn bij het opstarten en houdt dit langer aan dan 3 weken dan is het altijd zinvol een afspraak te maken.

Bijzonderheden
Fysiotherapeutische behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering en hebben geen effect op het eigen risico wat geldt voor de basisverzekering.