Nekpijn/ hoofdpijn

Onderzoek nekpijn

Wat
Nekklachten komen zeer veel voor. Zo’n 70% van de mensen krijgt er ooit mee te maken. Het is eigenlijk een verzamelnaam voor diverse specifieke aandoeningen zoals nekhernia, whiplash, artrose, spierletsel en meer. Belangrijk is om eerst de aard van de klachten te onderzoeken. Zo zijn vaak de spieren verantwoordelijk voor het pijnlijke gevoel in de nek en vaak ook hoofdpijn. Factoren die een belangrijke rol spelen in het ontstaan van nekklachten zijn: een verkeerde houding en stress.

HoeBehandeling nekklachten fysiotherapie
Wanneer u zicht bij ons meldt met nekklachten zullen wij na een vraaggesprek (anamnese) en uitgebreid lichamelijk onderzoek vaststellen wat de oorzaak is van de nekklachten en of hoofdpijn. Soms ik het zinvol om een extra echo-onderzoek te doen. Met name wanneer wij vermoeden dat het AC-gewricht of het schoudergewricht een rol speelt in de klachten. Wanneer de diagnose is gesteld kan een gericht behandelplan en doel worden opgesteld waarbij er verschillende behandelmethoden mogelijk zijn:  dry needling, medical taping, oefentherapie en houdingscorrectie.

Voor wieDry needling behandeling nekklachten hoofdpijn
Iedereen maakt kans op nekklachten. Met name werknemers met zittende beroepen en mensen met stress lopen extra veel kans. Een lastig bijverschijnselen is vaak moeite om zich te kunnen concentreren. Wacht dus niet te lang, en maak snel een afspraak met het Zorgperron.