Nekpijn/ hoofdpijn

Onderzoek nekpijn

Wat
Nekklachten komen zeer veel voor. Zo’n 70% van de mensen krijgt er ooit mee te maken. Het is eigenlijk een verzamelnaam voor diverse specifieke aandoeningen zoals nekhernia, whiplash, artrose, spierletsel en meer. Belangrijk is om eerst de aard van de klachten te onderzoeken. Zo zijn vaak de spieren verantwoordelijk voor het pijnlijke gevoel in de nek en vaak ook hoofdpijn. Factoren die een belangrijke rol spelen in het ontstaan van nekklachten zijn: een verkeerde houding en stress.

HoeBehandeling nekklachten fysiotherapie
Wanneer u zicht bij ons meldt met nekklachten zullen wij na een vraaggesprek (anamnese) en uitgebreid lichamelijk onderzoek vaststellen wat de oorzaak is van de nekklachten en of hoofdpijn. Soms ik het zinvol om een extra echo-onderzoek te doen. Met name wanneer wij vermoeden dat het AC-gewricht of het schoudergewricht een rol speelt in de klachten. Wanneer de diagnose is gesteld kan een gericht behandelplan en doel worden opgesteld waarbij er verschillende behandelmethoden mogelijk zijn:  dry needling, medical taping, oefentherapie en houdingscorrectie.

Voor wieDry needling behandeling nekklachten hoofdpijn
Iedereen maakt kans op nekklachten. Met name werknemers met zittende beroepen en mensen met stress lopen extra veel kans. Een lastig bijverschijnselen is vaak moeite om zich te kunnen concentreren. Wacht dus niet te lang, en maak snel een afspraak met het Zorgperron.

Corona Virus Belangrijk!

Tijdens de CORONA persconferentie van 23-3-2020 j.l. heeft de overheid besloten dat het niet langer mogelijk is patiënten “face to face” in de praktijk te behandelen.

Vanaf dinsdag 24-3 verlenen wij alleen nog zorg op afstand. Door middel van telefoon en beeldbellen kunnen we u begeleiden bij uw klachten.

Wat houdt dat in:

  • Bent uw een nieuwe patiënt dan zal in overleg een intake op afstand worden gepland (telefonisch of dmv beeldbellen) hierbij gelden dezelfde tarieven als bij een intake in de praktijk.
  • Iedereen die op dit moment patiënt is zal worden benaderd voor overleg en hier kunnen 3 dingen worden besloten.

     1. Er zal een telefonisch of beeldbel consult worden ingepland op een tijdstip in overleg

Hier kunnen voortgang worden besproken, adviezen worden gegeven, onderzoek op afstand worden gedaan en oefeningen doorgenomen Naar aanleiding hiervan kan een oefenprogramma op maat worden gemaakt. De normale kosten van een behandeling in de praktijk gelden hier

    2. De behandeling wordt uitgesteld tot behandelen in de praktijk weer mogelijk is

Er zal na een paar weken per email of telefoon contact worden gehouden over de laatste stand van zaken mbt de Corona.

    3. De patiënt wordt aangeraden contact op te nemen met de huisarts

Indien klachten ondragelijk zijn en 1 op 1 contact noodzakelijk dan zal worden aangeraden worden contact op te nemen met de huisarts.

Het is voor onze en ieders veiligheid het beste voor nu om het zo aan te pakken. Hopelijk is het Corona virus snel zo ingeperkt dat wij onze vertrouwde zorg weer kunnen verlenen.

Wij houden u op de hoogte!

Groetjes,

 

Team Zorgperron

Ted, Alexandra en Astrid